00 33 2 98 39 62 25
Fax (op afspraak) :   
00 33 9 50 04 32 70
Contact Hoofdkantoor : 5 Hent Meneyer, 29 950 Gouesnac'h, France.
Postadres : 2 impasse de Kervégant, 29 350 Moëlan sur mer, France.

 

"Degemer mat e Breizh",welkom in Bretagne !

Als een voorloper van het Europese continent wijst Bretagne de zee in en is altijd een regio geweest dat karakter en authenticiteit uitstraalt. Het deelt deze kenmerken met Corsica, en dit is geen toeval, aangezien Finistère en Corsica de Franse departementen met de langste kustlijnen zijn. Bretagne werd Frans vanwege het huwelijk van de hertogin Anne met twee koningen van Frankrijk, maar het wist altijd een zekere onafhankelijkheid te behouden en hoe het zijn eigen tradities en cultuur cultiveerde die het speciaal maakten. Door de eeuwen heen, van de prehistorische mannen met de hunebedden tot de Kelten en vervolgens de Galliërs, voelden ze allemaal deze felle autonomie en verlangen naar vrijheid - en zelfs Asterix, het bekende strippersonage uit het oude Gallië, toont trots dit gevoel.

Bretagne, met het Kanaal in het noorden en de Atlantische Oceaan in het westen, is in de eerste plaats een maritieme regio - inderdaad de oude naam voor deze regio, Aremorica, betekent 'plaats aan zee'. Het is echter ook een land dat wordt gekenmerkt door bos en landbouw. Het Bretonse woord 'Argoat', hetgeen 'naast het bos' betekent, wordt vaak gebruikt om naar het binnenland van Bretagne te verwijzen. Bretagne zou in zijn eentje genoeg kunnen produceren om heel Frankrijk te voeden. Het voedt 60% van de varkens in het land en 25% van het pluimvee van het land, om nog maar te zwijgen van het leveren van groenten, granen en natuurlijk zeevruchten: vis, schaal- en schelpdieren. De agro voedingsindustrie is ook erg ontwikkeld, met de grootste fabrieken in Frankrijk. Het is ook de bevoorrechte basis van de Franse marine, van nucleaire aanvalsonderzeeërs op de Ile Longue tot marine-commando-eenheden gestationeerd op de marinebasis in Lann-Bihoué, evenals militaire havens in Brest en Lorient.

Bretagne heeft vier departementen: de Finistère, de Morbihan, de Côtes d'Armor en de Ille et Vilaine. Het is een veel bewoonde dynamische regio, met gekwalificeerde en cultuur gerichte mensen, onderzoekscentra, universiteiten en technologische scholen. Bretagne is een van de belangrijke economische en culturele aandelen van en voor Frankrijk. Het is ook een van de eerste toeristische regio's.

Hoewel Bretagne elk jaar in de top 3 regio's staat voor toerisme in Frankrijk dat zelf de meeste buitenlandse toeristen van welk land dan ook ter wereld ontvangt, is de toestroom van bezoekers echt niet merkbaar, zoals bijvoorbeeld in Zuid-Frankrijk. Hier kun je parkeren bij het strand en hoef je niet voor alles in de rij te staan. Geen drukte, geen files en de snelwegen zijn gratis!

Hier vindt u een goed verzorgde, ongerepte kustlijn, die zijn natuurlijke charme heeft behouden. De kustlijn is eigendom van de overheid en hierdoor heeft het behoud en de bescherming van de kust gedurende lange tijd mogelijk gemaakt. Als gevolg hiervan heeft bijna de hele Bretonse kustlijn, met uitzondering van een paar stedelijke centra aan de kust, haar natuurlijke of zelfs 'wilde' aspect behouden waardoor toekomstige generaties ervan kunnen blijven genieten.

Op deze pagina's vindt u onze gids over Bretagne met de plaatsen waar we vakantieverblijven aanbieden, of die belangrijk zijn om te vermelden, en die een bezoek waard zijn. Of om u gewoon kennis te laten maken met onze regio en zijn bezienswaardigheden, zodat u bij ons wilt blijven. De plaatsen zijn ingedeeld in geografische volgorde, van zuid naar noord voor het gebied Finistère en van noord naar zuid voor Morbihan. Evenals sommige plaatsen voor de Côtes d'Armor en Ille et Vilaine, zonder de Loire Atlantique te vergeten en het gebied rondom Nantes dat nog steeds beweert historisch eigendom te zijn van Bretagne en dat sinds zijn afscheiding onder het Vichy regime tijdens de Tweede Wereldoorlog om een unie met Bretagne heeft gevraagd.

Wij bieden u villa's te huur en villa's te koop aan in 3 van de 4 Bretonse departementen, echter het merendeel van de door ons aangeboden vila's zijn gelegen in de Finistère, het meest aantrekkelijke Bretonse departement. En zoals we hier vaak doen, we hebben het opgesplitst in twee secties: Zuid Finistère en Noord Finistère.

Ontdek al deze mooie plaatsen in Bretagne door deze pagina's te bekijken en laat u verleiden door de rijkdom en schoonheid van het gebied. “à bientôt!”.