00 33 2 98 39 62 25
Fax (op afspraak) :   
00 33 9 50 04 32 70
Contact Hoofdkantoor : 5 Hent Meneyer, 29 950 Gouesnac'h, France.
Postadres : 2 impasse de Kervégant, 29 350 Moëlan sur mer, France.

 

Diep in het estuarium, het breukvlak van de "Leon" en "Treg" nestelt Morlaix, actieve stad die een mooie oude buurt behoudt. Belangrijkste stad van de regio, is Morlaix ligt tussen drie heuvels, het is een stad waarvan de rijke historie is altijd te lezen op de zoon van haar straten en pleinen, verborgen trappen aan elke kant van de dokken. De vakwerk huizen versierd met heilige schitteren in hun zachte en harmonieuze kleuren. In de Middeleeuwen was er een belangrijke commerciële activiteit, vlas, gezouten vis, tarwe.

De stad houdt de resten van de middeleeuwse muren beschermen van de stad en het kasteel. De haven was belangrijk in de geschiedenis en ook toegestaan om te exporteren naar het buitenland ... Er, herinneringen is in de richting van het tijdperk van de grote maritieme handel, bloedige invallen van het Engels, veldslagen van zeerovers.

Getuige van een meer recent verleden, het viaduct, ware emblematische figuur van Morlaix, 58 meter hoog, het overspant het aansluiten van de oude stad naar de Leon Tregor. Gebouwd in de negentiende eeuw. Voor de Paris-Brest spoorlijn, die zal deelnemen aan de ontwikkeling van de hele regio van Leon en de groente export.

Om te zien en om vier prachtige kerken en mooie pleinen bezoeken: de Jacobijnse (evenals het museum en de kerk met dezelfde naam), de Allende plaats en zijn mooie oude huizen, in plaats van gijzelaars aan de voet van het viaduct, de oude rue aux Nobles, met het huis van Queen Anne, en natuurlijk de Grand'rue en corbelled huizen. Er zijn ook in dit gebied niet minder dan 18 kastelen en landhuizen van de vijftiende tot de achttiende eeuw. in de buurt. De geanimeerde markt op zaterdagochtend.