00 33 2 98 39 62 25
Fax (op afspraak) :   
00 33 9 50 04 32 70
Contact Hoofdkantoor : 5 Hent Meneyer, 29 950 Gouesnac'h, France.
Postadres : 2 impasse de Kervégant, 29 350 Moëlan sur mer, France.
Stel je bent kapitein van een gigantisch vrachtschip, geladen met ruwe olie of met een andere gevaarlijke vloeistof aan boord, en zo lang en onpraktisch dat de kracht van de golven die nacht het in tweeŽn zou kunnen breken ... motorstoring, en daar lig je dan, stuurloos in het midden van de Iroise Zee, voor de noordwestkust van Bretagne, een van de gevaarlijkste plaatsen op aarde wat betreft navigatie ... Je gaat zinken en een grote ecologische ramp veroorzaken, in tweeŽn gebroken door de golfen van meer dan 15 meter hoog die nacht. Je belt voor hulp: SOS !!!
Dan, na een angstig wachten, dat een paar uur of slechts 20 minuten kan duren, komt uit het niets een schip opdoemen. Als een spookachtige verschijning en schiet je te hulp, het is de krachtige zeesleepboot, de Abeille-Bourbon ...

13/08/2021 - Meer informatie...
Bretagne is een maritieme regio waarvan het klimaat sterk wordt beÔnvloed door de nabijheid van de Noord-Atlantische Oceaan en het Kanaal. Het effect van deze twee invloeden is aan de zuidkust anders dan aan de noordkust, en dus is het klimaat in de regio niet hetzelfde. De temperatuur in het zuiden is een paar graden hoger dan in het noorden. Bretagne heeft ook een groot aantal microklimaten, en het is niet ongewoon om spreekwoordelijke meerdere seizoenen op dezelfde dag te ervaren; regen, zon, wind enz. Zoals wij, hier in Bretagne, dan ook zeggen het weer is mooi, vaak meerdere keren per dag!
Met een gematigd zeeklimaat is dit het warmste deel van Frankrijk in de winter. Sneeuw en vorst zijn een zeldzaamheid hier. En aangezien de temperaturen in de zomer vaak niet boven de 25 į C uitkomen, is het verschil in temperatuur over het jaar matig.
Dit betekent echter niet dat we geen verschillende seizoenen ervaren. We hebben vaak prachtig weer tegen het einde van de zomervakantie, waarbij de maand september veelal een erg mooie periode is - en afgezien daarvan zijn er dan minder mensen, met stranden die bijna verlaten zijn! Het einde van het seizoen wordt vaak gekenmerkt door de eerste storm, meestal rond aan het begin van de herfst, maar soms in ook oktober of zelfs november.

07/01/2021 - Meer informatie...


Pagina's : 1