00 33 2 98 39 62 25
Fax (op afspraak) :   
00 33 9 50 04 32 70
Contact Hoofdkantoor : 5 Hent Meneyer, 29 950 Gouesnac'h, France.
Postadres : 2 impasse de Kervégant, 29 350 Moëlan sur mer, France.

De fascinerendste en behulpzaamste boot ter wereld ...

Stel je bent kapitein van een gigantisch vrachtschip, geladen met ruwe olie of met een andere gevaarlijke vloeistof aan boord, en zo lang en onpraktisch dat de kracht van de golven die nacht het in tweeën zou kunnen breken ... motorstoring, en daar lig je dan, stuurloos in het midden van de Iroise Zee, voor de noordwestkust van Bretagne, een van de gevaarlijkste plaatsen op aarde wat betreft navigatie ... Je gaat zinken en een grote ecologische ramp veroorzaken, in tweeën gebroken door de golfen van meer dan 15 meter hoog die nacht. Je belt voor hulp: SOS !!!

Dan, na een angstig wachten, dat een paar uur of slechts 20 minuten kan duren, komt uit het niets een schip opdoemen. Als een spookachtige verschijning en schiet je te hulp, het is de krachtige zeesleepboot, de Abeille-Bourbon ...

Sinds 2005 gecharterd door de Franse marine verzekert deze, fascinerendste en behulpzaamste boot ter wereld onze veiligheid over de gehele lengte van de Atlantische kust van Engeland tot Spanje, maar altijd gekoppeld aan Brest en Bretagne. Knap en machtig, dit buitengewone schip is speciaal gebouwd om de harde stormen van de Noord-Atlantische Oceaan te weerstaan en de monding van het Kanaal te beschermen.

 

L' Abeille Bourbonfoto van Philip Plisson te vinden op onze partnerpagina; website www.pecheurdimages.com


Deze boot is inderdaad indrukwekkend en roept volledige bewondering, respect en dankbaarheid op voor onze mariniers om er gewoon te zijn, over ons te waken en onze kustlijn te beveiligen. Het doet haar werk onder alle omstandigheden en is gespecialiseerd in zeer drukke maritieme zones.

Zonder te lang stil te staan bij elk detail, zijn de kenmerken van dit 80-meter lange schip opmerkelijk: vier Duitse MAK 21.000-pk motoren en Rolls Royce-schroeven stuwen het schip voort met een snelheid van 19,5 knopen. Het heeft de hoogwaardige afwerking van een ‘liner’, met name voor wat betreft  de romp. Zijn trekkracht is meer dan 200 ton.L' Abeille Bourbon

foto van Philip Plisson te vinden op onze partnerpagina; website www.pecheurdimages.com


De Abeille-Bourbon moet in staat zijn om elk schip dat op zee in moeilijkheden komt te hulp te schieten, niet alleen benzinetankers maar ook ultragrote containerschepen die binnenkort 12.000 containers kunnen vervoeren, waarvan sommige met zeer gevaarlijke inhoud.

Het schip is overwegend blauw van kleur, maar met een driekleurige band bestaande uit de nationale kleuren blauw, wit en rood, ten teken dat de Franse staat actief is op zee. Het 14-jarige chartercontract van de Abeille-Bourbon kost de Franse staat 12.850 euro per dag, het schip is permanent beschikbaar voor de ‘Préfet Maritime de Brest’, de oudste vertegenwoordiger van de Franse staat. De staat int de helft van de inkomsten uit de sleepactiviteiten. De Abeille-Bourbon is eigendom van Abeille International, eigendom van de Bourbon-groep, en de bemanning bestaat uit 12 matrozen van de koopvaardij.µ

Deze nood- en bergingssleepboot is de nieuwste incarnatie in de Abeilles International-serie van Bourbon, in navolging van: de Abeille Flandre uit Brest en de Abeille Languedoc die nu is vervangen door de Abeille Liberté, gevestigd in Cherbourg en het zusterschip van de Abeille Bourbon. Met dit project werd in 1999 gestart.  De twee vlaggenschepen hebben in totaal 51 miljoen euro gekost. Ze zijn ontworpen door scheepsbouwkundige Sigmund Borgundvaag en werden gebouwd door Kleven Maritim en de Myklebust-scheepswerven in Oslo, Noorwegen.


Het evaluatie- en interventieteam aan boord van de Abeille Bourbon staat klaar om op elk moment, op bevel van de ‘Préfet Maritime de Brest’, uit te rukken en schepen in moeilijkheden te helpen.
L' Abeille Bourbon

foto van Philip Plisson te vinden op onze partnerpagina; website www.pecheurdimages.com


Dit team bestaat uit ongeveer tien man, gerekruteerd uit een aantal specialisten  en voor elke missie beschikbaar om in te grijpen, speciaal gekozen op basis van het risico en de omstandigheden.

Dit team bestaat voornamelijk uit officieren en marineofficieren uit verschillende specialisaties, waaronder navigatie en engineering, maar ook officieren van Maritime zaken, en natuurlijk specialisten voor brandbestrijding en redding ... ervaren mannen die goede beslissingen nemen, op het juiste moment, vaak in gevaarlijke situaties. en moeilijke omstandigheden, om te voorkomen dat schepen in nood de oorzaak van een echte catastrofe worden.

Bravo en bedankt namens ons allemaal ...

Philippe.