00 33 2 98 39 62 25
Fax (op afspraak) :   
00 33 9 50 04 32 70
Contact Hoofdkantoor : 5 Hent Meneyer, 29 950 Gouesnac'h, France.
Postadres : 2 impasse de Kervégant, 29 350 Moëlan sur mer, France.

 

Doorkruist door de Blavet, Pontivy is de centrale stad van Bretagne, halverwege tussen het Kanaal en de Atlantische Oceaan. Het is een stad van contrasten, de geschiedenis, de opmerkelijke karakter. We hebben nooit moe van het ontdekken van de middeleeuwse charme van de oude stad, een wandeling in de buurt van de Blavet, navigeren door de smalle straatjes en pleintjes waar vroeger de tarwe markten, canvas en leer gehouden, daar ontdekken we mooie huizen met houten zijkanten en houten.

Sightseeing Martray van het plein en de basiliek van Onze Lieve Vrouw van Vreugde, gewijd aan Saint Yvi, de patroonheilige van de stad. In tegenstelling tot de stad, de Napoleontische wijk met zijn geometrische vlak van keizerlijke architectuur. Commerciële stad, Pontivy is ook een broeinest van de Bretonse cultuur.

Juweel van de stad, het kasteel van Rohan, imposante middeleeuwse burcht brandt elke avond, het is enorm, een voorbeeld van de Bretonse militaire architectuur van de vijftiende eeuw. Het muziekfestival in juli en augustus is de grote gebeurtenis in het culturele leven van Pontivy (jazz, klassiek, muziek en Bretoense dans).

De geneugten van het kajakken zijn beschikbaar voor alle op de Blavet, en je vindt er ook twee hippische clubs in Pontivy. Mooie kapellen ontdekt aan de rand van de stad en in de dorpen rond.