00 33 2 98 39 62 25
Fax (op afspraak) :   
00 33 9 50 04 32 70
Contact Hoofdkantoor : 5 Hent Meneyer, 29 950 Gouesnac'h, France.
Postadres : 2 impasse de Kervégant, 29 350 Moëlan sur mer, France.

 

Roscoff is bekend om zijn veerboten en verbindingen met Groot-Brittannië en Ierland, evenals de mooie en exotische botanische tuin die een uitzonderlijk mild microklimaat geniet. Het is een kleine stad met karakter, in steen, herinnerend aan de dagen van zeilschepen, kapers en beroerte.

In 1872 werd ze de eerste stad in Frankrijk met een thalassotherapie, die wordt bezocht door vrouwen van de keizer, prins, en beroemde schrijvers, zoals Alexander Dumas, Celine, Flaubert ... Wie maakt een badplaats en beroemde spa, met zijn haven altijd levendig vissen tegenwoordig. Zijn diepwater haven biedt ook de handel in groenten, zeer belangrijk in de regio, en biedt ruimte voor zeeverbindingen met de Angelsaksische eilanden.

In het hart van de oude granieten straatjes stijgt de Notre-Dame-de-Batz Croaz Renaissance klokkentoren. Zie hier de Charles Pérez Aquarium, om de lokale mariene fauna te ontdekken, en natuurlijk dus ook de exotische botanische tuin die meer dan 3000 soorten planten en vele Southern cactus, waardoor het uitzicht te bewonderen is voorzien de prachtige baai van Morlaix.

Het eiland Batz, vlak bij de kust, is bereikbaar via een kleine boot het maken van de verbinding, hoe ver het is zowel omdat Batz stelt het landschap van de eilanden, op slechts vijftien minuten van Roscoff . Het eiland, met zijn vuurtoren, stranden en duinen, zandpaden tussen de grasland met grazende paarden rustig te wachten om ontdekt te worden. Het milde klimaat maakt het koninkrijk van de bloemen, het exotische. Het is ook een land van legende, er altijd vertelt het bijzondere verhaal van de draak vochten St. Pol.