00 33 2 98 39 62 25
Fax (op afspraak) :   
00 33 9 50 04 32 70
Contact Hoofdkantoor : 5 Hent Meneyer, 29 950 Gouesnac'h, France.
Postadres : 2 impasse de Kervégant, 29 350 Moëlan sur mer, France.
Bretagne is de meest westelijke regio van Frankrijk. Bretagne is een schiereiland en heeft een overwegend landelijk karakter. Er zijn hier dan ook niet veel grote steden. De regio grenst in het noorden aan Het Kanaal en in het westen en zuiden aan de Atlantische Oceaan. Aan de kust liggen zowel levendige badplaatsen als oude vissershavens. In het binnenland vindt u mooie steden met een middeleeuws karakter. Bretagne heeft toeristen veel te bieden: spectaculair natuurschoon. Voor de kust van Bretagne liggen meer dan 300 eilanden; indrukwekkende overblijfselen uit de prehistorie; sfeervolle middeleeuwse plaatsen, kerken en kastelen; van mei tot oktober worden er overal folkloristische evenementen georganiseerd. Kustlijn van Bretagne.

De magnifieke kustlijn heeft een lengte van 1200 km: grillige rotsen en brede zandstranden, afgewisseld met gezellige badplaatsen en sfeervolle havensteden. Ook historisch en cultureel gezien heeft Bretagne veel te bieden. Zo bevinden zich rondom Carnac talloze mysterieuze menhirs en dolmens van duizenden jaren oud. Daarnaast hebben veel stadjes hun middeleeuwse karakter weten te behouden. Het verleden leeft ook voort in oude legenden, zoals de beroemde verhalen over koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel.

08/09/2021 - Meer informatie...
Finistère is de 'meest Bretonse' van alle departementen. De naam is afgeleid van "Finis Terrae", wat de uiteinden van de aarde betekent, zoals het ook in het Bretons wordt genoemd: "Penn ar Bed". Het is echter duidelijk verschillend van noord naar zuid en, afgezien van Corsica, het is het Franse departement met de langste kustlijn. Met het Kanaal in het noorden en de Atlantische Oceaan in het westen, beschikt het departement over een aantal prestigieuze en bekende natuurgebieden, zoals La Pointe du Raz, het schiereiland Crozon en Audierne Bay, om er maar een paar te noemen. En natuurlijk zijn er alle eilanden voor de kust, waaronder Batz, de Molène-archipel, Ouessant, Sein en de Glénan-archipel.

De Franse naam Morbihan is afgeleid van de Breton voor 'de kleine zee'; dus is dit departement in het zuiden van Bretagne vernoemd naar de beroemde kloof die het omcirkelt. Het is een mysterieus land, een paradijs voor trekvogels dat hier stopt, met zijn beken die door de heide langs de kust lopen voordat het zich in de brede oceaan stort.

23/10/2020 - Meer informatie...
De noordkust van Bretagne, grenzend aan het Kanaal.

Het departement Côtes d'Armor omvat deze kustgebieden: de Smaragdkust, de kust van Penthièvre, de baai van Saint Brieuc, de Côte de Goëlo, de Côte de Granit Rose; tevens enkele grote bossen bekend als 'argoat' in Breton, waar de rivieren van Bretagne ontspringen: Tregor, Guerlédan, centraal Bretagne en het gebied rond Dinan. Er is een hechte relatie tussen de zee en het platteland, met veel mooie wandelingen, sportieve mogelijkheden en culturele uitstapjes om van te genieten En ieder landschap binnen dit departement heeft en een eigen identiteit.

In Ille et Vilaine is er natuurlijk Rennes, de hoofdstad van Bretagne en de grens van de regio met de rest van Frankrijk. Maar er is ook St. Malo, een pittoreske stad met een geschiedenis van de Corsairs, gelegen in de wateren van het Kanaal. Cancale met zijn beroemde oesters. Aan de andere kant van het departe bevindt zich het land van de legende, het bos van Brocéliande, de thuisbasis van de tovenaar van Merlin in het verhaal van koning Arthur.

05/09/2020 - Meer informatie...


Pagina's : 1